Asta după ce deputații au votat marți pentru modificarea Legii 360/2002 privind Statutul Polițistului și a Legii 80/1995 privind Statutul cadrelor militare pentru completarea cadrului legal privind acordarea compensației de chirie.

Astfel, potrivit legii, cadrele militare în activitate numite în prima funcție sau mutate în interesul serviciului într-o altă garnizoană decât cea în care își au domiciliul și care nu dețin locuință proprietate personală în acea garnizoană, nici ei și nici soțiile sau soții acestora, în situația în care nu li se poate asigura un spațiu de locuit corespunzător, au dreptul la o compensație lunară pentru chirie sau plata ratei/fracțiuni din rata unui împrumut contractat în vederea achiziționării locuinței, în cuantum de până la 50% din solda lunară. Același lucru este valabil și în cazul polițiștilor.

Puteți citi integral aici textul legii: lege plata chirii

Legea a fost adoptată marți în Camera Deputaților, însă forul decizional este Senatul. Astfel, legea va pleca spre analiza și dezbaterea senatorilor însă, având în vedere conformația politică din Senat, este foarte probabil ca actul normativ să treacă de votul final fără cea mai mică problemă.

Având în vedere cutumele parlamentare, militarii și polițiștii ar putea ca din această vară să primească o mână de ajutor din partea statului în vederea cumpărării unei locuințe personale prin împrumut bancar.

 

(Visited 8.613 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.