Potrivit Prefecturii Constanța, 13 marinari aflați pe un vapor care a sosit din Itlalia se află la această oră în carantină. Echipajul mai trebuie să stea izolat încă 2 zile pentru a se realiza perioada de 14 zile de carantină.

Instituția informează că, în prezent, în județul Constanța nu sunt confirmări de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus).

„Situaţia este monitorizată permanent de instituţiile abilitate. Astfel, la ora actuală, sunt disponibile un număr de 2 zone de carantinare pe teritoriul judeţului Constanţa. În total, este vorba de 125 locuri care vor putea fi utilizate în cazul în care situaţia o va impune”, transmite Prefectura Constanţa.

La Constanța sunt 5 persoane (care au fost testate, iar rezultatele sunt negative) se află în carantină în unul dintre cele 2 centre amenajate, iar 100 de oameni sunt izolaţi la domiciliu. „Niciuna dintre persoane nu prezintă manifestări clinice”, se arată în informare.

Spitalul de Boli Infecţioase beneficiază de kiturile pentru identificarea infectării cu virusul COVID-19, iar autorităţile judeţene au făcut demersuri pentru achiziţionarea mai multor kituri.

Și la Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa se aplică setul de măsuri preventive, agreat pentru verificarea tuturor cetăţenilor care tranzitează aeroportul.

Îi rugăm, pe această cale, pe toţi cetăţenii judeţului Constanţa să se informeze din sursele oficiale ale Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne, Ministerului de Externe şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”.

 

(Visited 2.673 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.