Între pașaportul de vaccinare și certificatul de vaccinare sunt însă diferențe, iar despre acestea a vorbit la Digi24 Cristi Pitulice, consultant în turism.

“Pașaportul ar însemna uniformizarea tuturor cetățenilor cel puțin la nivel european, dacă nu mondial în ceea ce privește crearea unei baze de date unice la nivel global cu vaccinarea anti-Covid. Din perspectiva liderilor europeni și a ONU, s-ar încălca însă despre drepturile omului, acelea de a păstra informațiile personale, cele din domeniul sănătății, la tine acasă.

Însă, pe de altă parte, aceste adeverințe (certificate) se emit de fiecare stat în parte într-o formă organizată, specifică fiecărui stat în parte, și poate fi prezentată la destinație sau la îmbarcarea în avion de către orice cetățean, cel puțin la nivelul UE.

Este diferență foarte mare între ele. Noi avem acea adeverință prin care ne-am vaccinat pe care o prezentăm fără probleme. Înainte prezentam testul PCR negativ”, a spus consultantul în turism.

2021 va arăta mult mai bine decât în 2020, cel puțin din punct de vedere al circulației turistice la nivel european, potrivit acestuia:

“În urmă cu câteva zile au fost discuții când ar putea reveni circulația turistică la nivel european în Europa. Orizontul de timp e că vom putea călători fără restricții din iunie 2021.

Vacanța de vară din 2021 ar fi în parametri cât de cât normali. Însă nu vom scăpa de mască, cel puțin în călătoriile de la nivelul UE.“

Grecia a propus un cerrtificat de vaccinare împotriva Covid-19 valabil la nivelul întregii Uniuni Europene, pentru a ușura călătoriile devastate de pandemie. Conform propunerii înaintate de premierul grec, certificatul ar putea fi utilizat la îmbarcarea în orice mijloc de transport.

(Visited 157 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.