Vacanta intersemestrială din 2019 începe pe 2 februarie și se încheie pe 10 februarie. Apoi elevii vor mai avea vacanță de pe 20 aprilie până pe 5 mai – vacanța de primăvară.

Scoala nu se va face nici de sarbatorile legale:

30 noiembrie – Sfântul Andrei

24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române

1 mai – Ziua Muncii

17 iunie – Rusalii

Prin urmare, elevii au 34 de zile de zile fără școală, exceptând sâmbetele și duminicile.

Clasele terminale din învățământul primar și liceal au chiar mai multe zile libere pe care le vor folosi ca să se pregătescă pentru examenele naționale. Pentru clasa a XII-a, anul școlar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

De asemenea, elevii nu vor face ore nici în timpului programul național “Școala altfel”, ce are o durată de 5 zile consecutive lucratoare în timpul anului scolar si poate fi derulat in perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019, pe baza unei planificari ce ramane la decizia scolilor. Desfasurarea programului “Scoala altfel” nu coincide cu perioada alocata sustinerii tezelor semestriale.

Mai mult, școlile și inspectoratele școlare vor marca prin manifestări specifice ziua de 5 iunie – Ziua Învățătorului, în măsura în care, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, nu este instituită ca zi nelucrătoare.

Ultima zi din anul școlar 2018 – 2019 este pe 14 iunie, când elevii intră în vacanța de vară.

 

(Visited 633 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.