Au trecut deja câteva zile de la dezvăluirea penibilului şi ruşinosului eveniment în care Jandarmeria Română a amendat cu 2.000 de lei un cetăţean surdo-mut, pe domnul Ioan Duia, pe motiv că ar fi scandat lozinci anti-PSD cu prilejul Congresului partidului din 10 martie. Mai mult, Jandarmeria a dat o explicaţie revoltătoare şi umilitoare pentru acest abuz: practic, a recunoscut că procesul verbal în baza căruia s-a primit amenda a fost unul mincinos dar, cu toate acestea, în loc să repare pe loc nedreptatea, l-a trimis pe domnul Duia în instanţă pentru a dovedi că nu are cum să scandeze lozinci anti-PSD, se arată în scrisoarea deputatului PNL.

Raeţchi admite că este revoltător ca un cetăţean care are nevoie de o asistenţă juridică specială să fie pus în situaţia de a-şi proba nevinovăţia prin tribunale.

Este sinistru că un partid social democrat ia o sumă uriaşă de la un cetăţean vulnerabil doar pentru că acesta a simţit nevoia să protesteze. Pentru un partid care pretinde că se luptă cu abuzurile de dimineaţa până seara, aşa cum procedează partidul din care faceţi parte, doamna Carmen Dan, este ruşinos că până acum nu aţi făcut absolut nimic pentru a rezolva această situaţie demnă de „Procesul” lui Kafka.

Totodată, deputatul îi cere ministrului Carmen Dan să anuleze procesului-verbal.

Trebuie să cereţi găsirea unei soluţii pentru anularea procesului verbal pentru a nu-l umili şi mai mult pe domnul Duia, care îşi va pierde vremea prin instanţe, încercând să demonstreze că nu avea cum să scandeze lozinci anti-PSD. În al doilea rând, este esenţial să vă cereţi scuze pentru acest abuz impardonabil al unei instituţii care se află în subordinea dumneavoastră. Este evident că toate acestea se petrec din cauza presiunii la care vă supuneţi subordonaţii pentru a-i arăta lui Liviu Dragnea că meritaţi să fiţi menţinută în funcţia de ministru de Interne, oricât de des ar decide să schimbe Guvernul”, a încheiat Raeţchi.

Amintim că, la congresul PSD din 10 martie, a fost prezent un bucureștean surdo-mut care a fost amendat de jandarmi cu 2.000 de lei pe motiv că ar fi scandat lozinci anti-PSD.

 

(Visited 82 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.