Administraţie

Casa de Cultură din Năvodari, reabilitată și modernizată cu fonduri europene

Primarul Florin Chelaru a semnat astăzi contractul de execuție pentru modernizarea Casei de Cultură Năvodari.

Scris de 
 pe data 
23 iulie, 2021

Proiectul este în valoare de 5 milioane de euro și este finanțat din fonduri europene. Suma de 3,5 milioane este destinată modernizării Casei de Cultura iar diferența reprezintă asfaltarea străzii Constanței și transformarea în zonă de Promenadă, montarea de mobilier urban, amenajarea zonei din proximitatea Troiței, amenajarea și montarea unei noi fântâni arteziene, plantarea de arbori, arbuști și flori, montarea de bolarzi retractabili pentru a transforma zona în piațetă publică, reabilitarea rețelei de iluminat public a parcului, reabilitarea conductei de canalizare aflată sub trotuarul invecinat str. Constanței.

„Din momentul de față, constructorul are timp 2 luni să prezinte proiectul tehnic, timp în care noi vom elibera clădirea. După această perioadă, vor începe lucrările de execuție. Implementarea proiectului presupune finalizarea, modernizarea și dotarea corespunzătoare a Casei de Cultură din centrul orașului pentru a asigura o serie de noi funcțiuni, toate utile pentru cetățenii orașului Năvodari, dar și pentru copiii noștri”, a declarat primarul Florin Chelaru.

Prin lucrările executate se vor construi noi săli de spectacole; sală de dans; sală repetiții teatru; sală științe ale naturii; sală de pictură; sală de lucru manual; sală ceramică; sală fotografie/film; sală navomodele; sală canto; club de informatică; sală limbi străine; sală de expoziție; sală activități cerc copii; bibliotecă, sală de conferință și sală de ședințe.Lucrările de modernizare vor cuprinde și sala mare de spectacole care va fi prevăzută cu scaune noi moderne, înlocuirea lambriului de lemn, refacerea pardoselii existente și podina de lemn a scenei, montarea elementelor constructive pentru o mai bună acustică concomitent cu refacerea și finalizarea tuturor instalațiilor clădirii – ventilație, sanitare, electrice sau de iluminat ș.a.

La exterior, se va reface tencuiala decorativă în întregime conferind o nouă imagine Casei de Cultură, păstrându-se totuși zonele din piatra naturală, urmând ca acestea să fie înlocuite pe zonele degradate.

Actualitate