Este vorba despre proiectul Sit arheologic Ovidiu – Conservare, reconstituire parțiala și punere în valoare pentru integrarea în circuit turistic a Castrului Roman a cărui finanțare a fost semnată în data de 17 iulie 2018, de către Unitatea Administrativ Teritoriala UAT – Oraș Ovidiu în calitate de beneficiar, Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional  Regional 2014-2020 și de către Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est.

Proiectul își propune reconstituirea parțială a unei zone cu o vastă încărcătură istorică, determinată de existența monumentelor de arhitectură și a siturilor arheologice din perioada romană, pentru a o înscrie în circuitul cultural-turistic al județului Constanța.

Castrul Roman are o mare valoare științifică grație posibilității de a data exact stăpânirea romană asupra acestui teritoriu extracarpatic, pentru o scurtă perioada de timp.

De asemenea, potrivit autorităților, pe baza descoperirilor se vor putea recupera date relevante privind o serie de artefacte cu putere de datare (numeroase monede, amfore, sticlă și ceramică) și se vor înregistra în detaliu aspecte tehnice de construcție care vor putea constitui termeni de referința pentru studiul epocii romane la nivel internațional.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 73 de luni (1 februarie 2016 și 28 februarie 2022), valoarea contractului fiind de 14.110.568,95 lei, în vreme ce, valoarea totală eligibilă este de 13.895.196,99 lei. 

 

(Visited 215 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.