Warning: Undefined array key "og_object" in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45
Cât a încasat Nicu Covaci din banii fundației la care a fost dat „darul“ de la nunta lui George Simion
Actualitate

Cât a încasat Nicu Covaci din banii fundației la care a fost dat „darul“ de la nunta lui George Simion

Trupa Phoenix a lui Nicu Covaci a participat la nunta liderului AUR, George Simion, și a fost plătită de o fundație din banii destinați unui spital mobil. În contul aceleiași fundații au fost strânși și banii ce au reprezentat darul de nuntă oferit de cei prezenți la eveniment.

Scris de 
 pe data 
30 august, 2022

Prezența trupei Phoenix la nunta lui George Simion a stârnit o serie de reacții și controverse în spațiul public, mai ales după ce a devenit publică informația conform căreia artiștii au fost plătiți de fundația care a încasat darul de nuntă, banii strânși în cont fiind destinați constuirii unui spital.

Cei care vor să ofere o sumă de bani, am prefera să o facă la petrecere sau prin cont bancar către Fundația aleasă de noi, iar banii vor merge pentru oamenii necăjiți care nu au posibilitatea de a beneficia de asistență medicală.
Contul este:
Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni
RO83RNCB0082044160080005
Banca Comercială Română
“, se arată în mseajul publicat pe site-ul evenimentului organizat de liderul AUR.

Liderul Phoenix, Nicu Covaci a declarat pentru G4Media.ro că a fost invitat să cânte la un eveniment unde li s-a cerut să poarte ii, onoroariul inițial fiind de 15.000 de euro, însă susține că au primit 8.000 de euro.

Este o fundație care m-a chemat la un eveniment de 10.000 de oameni, folclor, să purtăm și noi ii dacă se poate (…) Știam (că fundația a anunțat că va construi un spital mobil, n.red.) Da, contractul s-a făcut cu fundația, cu ei (ei i-au contactat, cu ei au vorbit, n.red.). În loc să luăm 15.000 de euro, am luat doar 8000. Discuția inițială era 15.000, dar cu tratative, cu discuții, dacă putem să contribuim și noi contribuim. Da, ei ne-au angajat (Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni, n.red.)”, a declarat Nicu Covaci, conform sursei citate.

Potrivit defapt.ro, Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni a fost înființată în anul 1999 de Eugen Popescu, care, doi ani mai târziu, a fost angajat, în Guvernul României, ca șef al Departamentului pentru Relaţia cu Românii de peste Hotare. În 2003, structura guvernamentală și-a schimbat numele în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, similar cu numele fundaţiei înfiinţate de Eugen Popescu.

De-a lungul timpului, fundaţia a beneficiat de sprijin financiar de la SNP Petrom, CEC, Banca Comercială Română, Ministerul Informaţiilor Publice, Ministerul Tineretului şi Sportului, potrivit unui articol publicat de Hotnews.ro în anul 2005. „Toate aceste sponsorizări pentru FNRP au curs una după alta în ultimii patru ani în care Eugen Popescu a lucrat în aparatul guvernamental”, arată jurnaliştii. În ultimii ani, însă, veniturile fundaţiei au scăzut semnificativ. În 2021, FNRP a avut venituri de 75.745 de lei și cheltuieli de 104.102 lei, ceea ce a generat un deficit de 28.357 lei. În anii anteriori lui 2021, încasările au fost chiar mai mici, arată jurnaliștii defapt.ro.

Actualitate