Actualitate

Cât de dificilă a fost proba la matematică din cadrul Evaluării Naționale 2018. Ce spun elevii

Absolvenții de gimnaziu au susținut astăzi cea de-a doua probă a Evaluării Naționale, la matematică. Cei mai mulți dintre ei au admis că subiectele au fost mai ușoare decât la prima probă, cea de limba și literatura română, dar și că ar fi trebuit să acorde mai mult timp pregătirii pentru examene.

Scris de 
 pe data 
13 iunie, 2018

A fost mai ușor ca la română, mult mai ușor decât m-am așteptat. Nu am făcut meditații, așa că, indiferent ce notă va fi, voi fi mulțumită”, a declarat o elevă de clasa a VIII-a de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru” din Ovidiu, pentru Constanța de Azi.

A fost simplu astăzi! La română mă aștept la un 9, la mate, cred că tot așa. Sunt mulțumit de cum m-am descurcat, mai ales că nu am făcut meditații”, a afirmat un alt elev.

Alți colegi nu sunt, însă, de aceeași părere, considerând că subiectul de la matematică a fost mai dificil decât cel de la limba română.

A fost între rău și bine. Mai greu ca la română. Cei care au considerat că a fost mai ușor, sigur nu au învățat pentru luni. Nici eu nu m-am pregătit foarte mult, am făcut ceva meditații, dar nu așa intens. Mă aștept la un 7 la matematică și sunt cât de cât mulțumit. La română, nu știu, mai mult, cu siguranță”, a precizat un alt elev.

Unii elevi regretă deja că nu au acordat mai mult timp învățării pentru primul examen important din viața lor, chiar dacă nu au aflat încă rezultatele probelor.

Am parcurs aproape toate subiectele. Partea de geometrie a fost mai grea, dar cred că iau un 7. Îmi pare rău că nu m-am pregătit mai mult, dar acum asta e”, ne-a povestit dezamagită o elevă.

Nu mi s-a părut nici greu, nici ușor… adică, dacă aș fi învățat ar fi fost chiar ok. Din păcate am acordat prea puțin timp pregătirii” a declarat un alt elev.

Puteți vedea primul și al doilea subiect al probei la matematică din cadrul Evaluării Naționale AICI, iar subiectul al treilea AICI.

 

Actualitate