Administraţie

Ce ascunde Vrabie în spatele Clubului Sportiv? Ilegalități și salarii de milioane. 6 manageri – 8.500 lei salariu, fotograf și casier – 7500 lei, muncitorii și șoferi – 5000 lei

Clubul Sportiv din Medgidia este noul măr al discordiei dintre primarul Valentin Vrabie și consilierii locali. Edilul amenință că va desființa clubul dacă nu i se va vota de către consilieri organigrama și salariile angajaților, în timp ce aleșii locali îl acuză pe Vrabie de ilegalități și deturnare de fonduri în modul în care a organizat Clubul Sportiv.

Scris de 
 pe data 
17 ianuarie, 2019

„Clubul Sportiv Medgidia este cartoful fierbinte din mâinile primarului Valentin Vrabie, pe care vrea să îl arunce fără nicio jenă în brațele Consiliului Local Municipal. Agresiv și arogant, primarul Vrabie încearcă să manipuleze grosolan opinia publică din Medgidia, mințind că se dorește desființarea Clubului Sportiv de către Consiliul Local. În realitate, toată această nervozitate este cauzată de mari nereguli pe care Curtea de Conturi le-a constat în funcționarea Clubului, iar acum Vrabie vrea să ni le pună la pachet pe masă pentru a ni le asuma noi, consilierii locali. Cauza problemei vine din modul total nelegal și disprețuitor în care primarul Valentin Vrabie și-a îndeplinit sarcinile”, ne-a declarat consilierul local PNL, Stelică Caprinciu, liderul aleșilor locali liberali din CL Medgidia.

Acesta îl acuză pe Vrabie că nu și-a dus la îndeplinire corect și legal mandatul oferit de consilierii locali pentru a înființa clubul, transformându-l într-o societate comercială prin care s-au scurs banii.

„Prin votul Consiliului Local, s-a aprobat înființarea Clubului Sportiv Medgidia ca fiind club de utilitate publică, consilierii mandatând primarul să ducă la îndeplinire proiectul. Dacă în acte, Vrabie a înființat Clubul așa cum a stabilit Consiliul, în realitate el a organizat această entitate ca pe un SRL, cerându-i să funcționeze ca o societate comercială. Fără buget, fără organigramă, fără ștat de funcții, lucruri contrar legii. Aceste aspecte au fost constatate și de Curtea de Conturi, care i-a cerut primarului Vrabie să intre în legalitate. Așadar, domnule Vrabie, situația în care se află Clubul Sportiv vi se datorează, arătând încă o dată că nu sunteți în stare nici măcar să duceți mâna la gură fără să încălcați legea”, a precizat consilierul PNL Stelică Caprinciu.

Așadar, disperat că instituțiile de control i-au pus clubul în brațe, Valentin Vrabie încearcă să agite spiritele în oraș, acuzând că nu vor consilierii locali să-i îndrepte prostiile și ilegalitățile.

„Dar de ce nu spuneți, domnule Vrabie, cetățenilor, adevăratele motive pentru care consilierii locali nu vor să gireze proiectul? Pentru că, în realitate, domnul Vrabie vrea să transforme Clubul nu într-o entitate sportivă, ci într-o puierniță de pile și relații. Mai exact, primarul a propus CLM o organigramă a Clubului Sportiv supradimensionată, cu 49 de angajați, pentru plata cărora s-ar aloca anual între 2,3 și 3,2 milioane lei, în condițiile în care bugetul maxim alocat sportului nu poate depăși 5% din bugetul local, adică, raportat la cifrele de anul trecut, undeva în jur de 3,7 milioane de lei”, a subliniat alesul liberal.

Potrivit documentelor oficiale transmise consilierilor locali chiar de primarul Vrabie, din cei 49 de angajați, doar 19 vor fi antrenori sau instructori, care se vor ocupa de actul sportiv propriu-zis. Iar salariile sunt unele incredibile. Pentru ce vrea Vrabie restul de angajați? 1 director general (8.112 lei salariu), 5 manageri (salarii între 6240 lei și 8578 lei), 7 organizatori de evenimente (5.000 lei salariu), 1 fotograf (7.592 lei), 8 lucrători de întreținere: muncitori și electricieni (salarii între 5.000 și 4160 lei), 3 șoferi (5.096 lei salariu), 1 casier (7.448 lei) și alții. Sunt scandaloase aceste salarii!

 

 

„Pentru asta vrea Vrabie votul consilierilor locali și amenință că desființează clubul! Ca să-și angajeze oamenii, pilele și relațiile, pe salarii grase din banii contribuabililor. În aceste condiții, ne întrebăm cum se vor descurca sutele de copii și sportivi din cadrul Clubului, cei care de altfel, prin performanța lor, fac cinste și renume Medgidiei, cu ce bani vor organiza competiții și vor participa la concursuri? Cu cei 400-500.000 lei rămași după plata celor 3,2 milioane de lei pentru salariile protipendadei domnului Vrabie? Ăsta nu este sport ce vreți dvs, domnule Vrabie, ci doar o bătaie de joc atât pentru sportivi, cât și pentru banul public”, a mai declarat Stelică Caprinciu.

 

 

Actualitate