După cum era de așteptat, președintele a dat aviz negativ cererii de demitere a șefului DNA, susținând astăzi, în cadrul unei declarații de presă, că motivele pentru care ministrul Justiției a cerut demiterea procurorului-șef DNA sunt subiective.

Unele dintre motivele care fundamentează propunerea de revocare utilizează date și informații care fie nu sunt pertinente, fie exced perioada anunțată de ministru ca fiind evaluată. Unele rapoarte ale Inspecției Judiciare, hotărâri ale CSM sau decizii ale Curții Constituționale au fost interpretate și valorificate de ministrul Justiției într-un sens cel puțin diferit față de conținutul lor.” a declarat Klaus Iohannis.

Totodată, președintele a susținut că cele 20 de „acte și fapte” prezentate în raportul ministrului Justiției pentru a-și susține propunerea de demitere a Laurei Codruța Kovesi nu sunt convingătoare.

Motivele de revocare prezentate de ministrul Justiției nu au fost de natură să mă convingă. De altfel, în mare parte ele nici nu corespund prevederilor legale aplicabile. În concluzie, nu voi da curs propunerii ministrului Justiției de revocare a doamnei Kovesi, procuror-șef al DNA.” a încheiat șeful statului.

Vă reamintim că nevoia unei poziționări clare a șefului statului în ceea ce privește demiterea din funcție a Laurei Codruța Kovesi vine în contextul în care, Consiliului Superior al Magistaturii (CSM) a dat deja aviz negativ acestei propuneri făcute la 22 februarie de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

 

 

(Visited 170 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.