Ce nereguli au fost găsite în unităţile alimentare din Constanţa. 160 de verificări făcute de Direcţia Sanitră
În urma unor controale realizate la 160 de unități cu specific alimentar din județul Constanța, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa au constatat mai multe nereguli.
Acțiunile de monitorizare ale DSVSA, realizate în perioada 4 – 6 iunie 2018, au scos la iveală mai multe probleme probleme precum realizarea necorespunzătoare a acțiunilor sanitare veterinare cuprinse în programul strategic, scoaterea de sub restricții sanitare veterinare a animalelor din focarul de boală, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentar și depozitarea necorespunzătoare, dar și a produselor alimentare, pe care inspectorii le-au sancționat cu amenzi în valoare de 16.200 de lei.
Totodată, inspectorii au confiscat 3.761 de kilograme de carne şi produse din carne, 1.512 kilograme de lapte şi produse lactate, 852 de kilograme de peşte şi 80 de kilograme de ouă, în valoare de 76.433 de lei.
Potrivit DSVSA, produsele confiscate vor fi distruse prin incinerare, însă nu a menționat denumirea niciuneia dintre cele 160 unităților unde au fost descoperite probleme, conform Regulamentului intern.
Printre unitățile alimentare verificate s-au aflat o unitate de tăiere, două unități procesare carne, trei unități procesare lapte, 13 centre prelucrare lapte, un centru ambalare ouă, două centre colectare pește, șase unități produse proaspete din pescuit, cinci măcelării, 12 carmangerii, nouă depozite alimentare, 10 restaurante, o unitate de catering, două baruri, patru unități tip bufet, șase unități tip fast food, 20 de supermarketuri și hipermarketuri, 13 magazine alimentare, 17 laboratoare cofetărie/patiserie, două cofetării/patiserii, trei unități de fabricare pâine și specialități de panificație, opt unități de comercializare produse congelate, două depozite de semințe consum, două unități prelucrare conservare fructe și legume, o unitate fabricare gheață, o unitate fabricare ambalaje, o unitate patiserie conservată, patru unități de reambalare, șase Circumscripții sanitare veterinare de asistență, o exploatație profesională, un centru colectare animale vii și o bază de recepție animale vii.