Astfel, proiectul de hotărâre privind aprobarea execuției bugetului local pentru trimestrul II al anului 2018, precum și proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Consiliului Local Comunal pentru anul 2018 (luna iulie), au primit undă verde din partea consilierilor, banii urmând a fi folosiți pentru investiții.

Am reușit să atragem sume suplimentare față de ceea ce am estimat la începutul anului. Sumele vor fi dirijate către investiții, pentru confinanțările proiectelor pe care le avem pe fonduri europene, așa cum vor fi și toate toate sumele pe care le vom strânge în cursul anului”, a declarat primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti pentru Constanța de Azi.

De asemenea, în cadrul ședinței a fost aprobat proiectu privind împuternicirea reprezentanţilor Consiliului Local şi ai Unităţii Administrativ-Teritoriale Poarta Albă în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C RAJA S.A Constanţa şi în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Apă Canal Constanţa”, un proiect de importanță majoră pentru dezvoltarea comunei, apreciază gospodarul-șef de la Poarta Albă.

Am propus Consiliului Local să fiu împuternicit, pentru că Legea 161 a fost modificată și permite acum ca și primarii să fie reprezentanți ai UAT-urilor în adunarea generală RAJA. Mi-am dorit asta pentru a putea participa la ședințele adunării generale și pentru a putea face, așa cum s-a făcut cu mulți ani în urmă, lobby în favoarea cetățenilor în adunarea generală astfel încât SC RAJA să facă investiții privind calitatea serviciilor oferite.

Tot prin contribuția primarilor, pe vremea când erau în adunarea generală, s-a reușit scoaterea taxei de ape fluviale, în special la țară unde apele fluviale din curtea omului nu se duc la canalizare ci intră în pământ. A fost un beneficiu major pentru cetățeni”, a afirmat primarul.

Totodată, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului s-au aflat mai multe proiecte privind aprobarea concesionării fără licitație publică a unor loturi de teren pentru mai mulți tineri din comună.

Aproape lunar avem atribuiri de loturi pentru tineri, avem o lotizare mare de peste 500 de loturi din care alocăm tinerilor spații unde își pot construi case. Alocarea se face prin diverse criterii, iar în funcție de opțiunea tinerilor loturile se scoat la licitație în vederea vânzării sau, prin hotărâre de Consiliu, se atribuie respectivilor doritori. În cazul concesiunii tinerii au un an la dispoziție să își ia autorizația de construcție, în schimb, dacă devin proprietari aceștia pot construi oricând vor”, a menționat Vasile Delicoti.

 

(Visited 114 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.