Educaţie

Ce subiecte au picat la BAC 2019, proba scrisă la Limba și literatura română

Absolvenții de liceu susțin astăzi proba scrisă la Limba și literatura română, în cadrul examenului de Bacalaureat 2019 – prima probă scrisă din această săptămână.

Scris de 
 pe data 
1 iulie, 2019

Cei peste 136.000 de absolvenți de liceu au început deja examenul de bacalaureat la limba română. Aceștia au primit subiectele la limba română, începând cu ora 9.00, având la dispoziție trei ore pentru rezolvarea acestora.

Subiectele date la Limba și literatura română la Bacalaureat 2019 sunt structurate în trei părți. Fiecare dintre ele valorează câte 30 de puncte, iar 10 puncte sunt acordate din oficiu.

Pentru rezolvarea subiectelor la Limba și literatura română, elevii au la dispoziție trei ore.

Absolvenții de la profilul uman au avut de ales la subiectul al treilea o poezie scrisă de Tudor Arghezi sau Ion Barbu. Cei de la profilul real au avut poezie de George Bacovia sau Lucian Blaga, potrivit Adevărul.

ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Afişarea primelor rezultate la Bacalaureat 2019, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12:00 – 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

 

Actualitate