Eveniment

Cea mai lungă eclipsă totală de lună a secolului se va produce în acest weekend

Un eveniment astronomic spectaculos va avea loc în acest weekend, în noaptea de vineri, 27 iulie, spre sâmbătă, 28 iulie.

Scris de 
 pe data 
26 iulie, 2018

Este vorba despre cea mai lungă eclipsă totală de lună a secolului ce va fi vizibilă în America de Sud, Asia și Australia, precum și în Europa.

Conform informațiilor publicate pe pagina oficială de Facebook a Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” București, eclipsa va începe la ora 21:24 când Luna va intra în umbra Pâmântului, punctul maxim având loc la ora 23.22.

Specialiștii afirmă că fenomenul va avea o durată de 6 ore și 16 minute, din care, Luna va face umbră Pâmântului timp de 3 ore și 56 de minute.

Spectacolul de pe cer va puea fi urmărit la Observatorului Astronomic din Constanța din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (bd. Mamaia, nr. 255) care a anunțat un program special pentru seara de vineri spre sâmbătă, între orele 21:30-2:30.

Prețul unui bilet este 2 lei pentru copii și 8 lei pentru adulți.

De asemenea, pentru a observa acest fenomen din apropierea mării, echipa Astronom Experience Constanţa vă invită pe Faleza Cazinoului din Constanţa, începând cu ora 20:30.

Specialiștii precizează că fenomenul astronomic va putea fi vizibil numai dacă cerul este senin.

 

Actualitate