Social

Cea mai tânără BUNICĂ din lume este o româncă și are DOAR 23 DE ANI

La vârsta la care multe tinere nu se gândesc nici măcar să se căsătorească, altele joacă deja rolul de bunică.

Scris de 
 pe data 
23 februarie, 2018

23 de ani este o vârstă în care cele mai multe tinere află ce înseamnă cu adevărat să trăiești. Multe dintre ele nu se gândesc să se căsătorească, da păi să aducă pe lume un copil și în niciun caz nu se pot mândri cu titlul de bunică, pentru că acest titlu îi revine Rifcăi Stănescu.

Nu, nu este vreo invenție, ci povestea unei tinere de etnie romă dintr-un sat din Vaslui. Românca, în vârstă de 23 de ani, a dat naștere fiicei ei la numai 12 ani, aceasta din urmă devenind mamă la 11 ani!

Deși pare o întâmplare ireală, Rifca a povestit că s-a căsătorit la 11 ani cu vânzătorul de bijuterii, Ionel Stănescu, de temă ca tatăl ei să nu o mărite cu altcineva. Rămânând imediat însărcinată, a născut-o la 12 ani pe fiica ei, Maria, pentru care și-a dorit un viitor diferit.

Totuși, așchia nu sare departe de trunchi, așa că Maria s-a căsătorit, la rându-i, când avea numai 10 ani, șase lungi mai târziu dând naștere unui băiețel, lucru ce i-a oferit Rifcăi titlul de cea mai tânără bunică din lume.

După ce a povestit puțin din experiența ei de viață, bunica Rifca a concluzionat: „Sunt fericită să fiu bunică, dar am vrut altceva pentru Maria – și altceva pentru mine”.

Aceasta a admis și că nu a împierdicat nunta fiicei ei din pricina tradiției: „Nu am încercat să-mi opresc fiica să se căsătorească pentru că asta este tradiția.

 

Actualitate