Actualitate

Cele 10 propuneri ale Ligii Militarilor Profesioniști, către ministrul Apărării. Demers istoric al LMP: acordarea indemnizației de comandă pentru subofițeri și maiștri militari

O delegație a Ligii Militarilor Profesioniști, condusă de președintele Dănuț Albu, s-a întâlnit vineri cu ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Scris de 
 pe data 
24 februarie, 2018

În cadrul întrevederii, reprezentanții LMP au prezentat ministrului un set de propuneri în 10 puncte, pentru îmbunătățirea activităților profesionale și protecția socio-profesională a militarilor profesioniști, promovând totodată și interesele și drepturile subofițerilor și maiștrilor militari. Acțiunile Ligii Militare, care prin vocea caporalului Dănuț Albu au ajuns să vibreze în toate structurile Armatei Române, sunt apreciate de ministrul Apărării, care a găsit în LMP un bun și credibil partener de dialog. De asemenea, dovadă că LMP nu este doar o structură organizatorică închisă, la întâlnirea cu ministrul Apărării a fost promovată o propunere ce vizează în mod direct corpul subofițerilor și maiștrilor militari: acordarea indemnizației de comandă subofițerilor și maiștrilor militari care au militari în subordine, precum și celor care îndeplinesc prin cumul o funcție ce presupune exercitarea actului de comandă. Dovadă că o armată unită pune preț, înainte de toate, pe OM și nu pe gradele de pe umeri.

Iată cele 10 propuneri înaintate ministrului Mihai Fifor:
1. Proiectul de Lege a Statutului Cadrelor Militare, Gradaților și Soldaților;
2. Diurna echipajelor navelor militare pe durata participării la misiuni reale, operații navale;
3. Acordarea normei de echipare, similar cu situația în cazul cadrelor militare;
4. Plata orelor suplimentare;
5. Modificarea art. 1 din Hotărârea nr. 1867/2005 privind stabilirea cuantumului și condițiilor de acordare a compensației lunare pentru chirie cadrelor militare în activitate din Ministerul Apărării, în vederea echivalării compensației de chirie oferită în funcție de fiecare garnizoană în parte;
6. Accederea gradaților profesioniști direct în Corpul Subofițerilor;
7. Reînnoirea contractelor soldaților și gradaților profesioniști;
8. Acordarea gradelor de caporal clasa a II-a si caporal clasa a I-a;.
9. Acordarea semnului onorific „ÎN SERVICIUL PATRIEI” pentru Corpul SGP;
10. Acordarea indemnizației de comandă subofițerilor și maiștrilor militari care au militari în subordine, precum și celor care îndeplinesc prin cumul o funcție ce presupune exercitarea actului de comandă.
„Determinarea, hotărârea, deschiderea către dialogul direct, înțelegerea exactă a problemelor ce preocupă Corpul SGP, toate sunt garanții că domnul ministru Mihai Fifor este omul potrivit, la locul potrivit, decidentul direct implicat în soluționarea problemelor, pentru realizarea scopului nostru comun: o Armată puternică, capabilă să-și îndeplinească misiunile interne și internaționale”, au declarat reprezentanții LMP.

În cadrul întâlnirii oficiale, reprezentanții LMP i-au acordat ministru o plachetă din partea militarilor profesioniști, „în semn de înaltă prețuire, pentru contribuția determinantă la modernizarea Armatei Române!”

Actualitate