Germania este una dintre țările europene recunoscute pentru faimoasele Piețe de Crăciun. Aici vă puteți bucura de decorațiunile de Crăciun, de brazi împodobiți, de vin fiert și turtă dulce, dar și de cele mai bogate locuri în cadouri inedite.

Piața de Crăciun din Trier va împlini 40 de ani de când se organizează și a ajuns renumită în toată lumea. Anual, 95 de cabane decorate atractiv își așteaptă vizitatorii. Piața de Crăciun este amplasată în piața principală medievală, în fața impunătoarei catedrale din Trier. Pe durata târgului, aproape în fiecare zi, vor exista teatre de păpuși și spectacole cu artiși renumiți. Vizitatorii descriu această Piață de Crăciun ca fiind romantică.

Leipzig este o altă destinație germană ce se face remarcată prin Piața de Crăciun, care datează din 1458. Cu mai mult de 250 de tarabe și cabane sclipitoare, amplasate în centrul istoric, piața de Crăciun din Leipzig este și cea mai mare din Germania. Vizitatorilor li se oferă o multitudine de delicii festive. Dacă tot stați la coadă pentru o cană de vin fiert sau o poză cu Moș Crăciun, puteți să vă relaxați accesând cazinouri online din Germania cu bonus fără depunere. Vă mai relaxați puțin și faceși să treacă timpul mai repede.

Zona tradițională a târgului este Markplatz unde se află un imen brad împodobit, dar și scena unde au loc cele mai multe spectacole.

Un alt târg de Crăciun renumit în Germania se află la Braunschweig. Acesta este organizat în jurul Catedralei Sf. Blasii, cu lumini elegante și o atmosferă încântătoare. Peste 150 de artizani și vânzători își deschid tarabele în fiecare an în așteptarea turiștilor și vizitatorilor locali. Aceștia pregătesc o gamă largă de cadouri, cum ar fi jucării din lemn, bijuterii, articole vestimentare de iarnă, articole din piele căptușite cu blană și multe altele. Nu lipsesc delicatesele culinare din regiune.

Cu o tradiție de peste 500 de ani, Piața de Crăciun din Braunschweig se numără printre cele mai atractive din Germania și Europa. Anual, această piață este vizitată de sute de mii de turiști.

Aachen, o altă destinație remarcabilă prin prisma Târgului de Crăciun, se transformă anual într-un paradis al luminolor. Piețele și străzile din jurul catedralei și al primpăriei sunt împodobite cu lumini colorate, iar colindele nu contenesc să se audă. Faimosul târg din oraș fascinează tinerii, bătrânii, dar mai ales copiii. Nu lipsesc preparatele culinare tradiționale și cadourile originale, elegante și prețioase.

Printre cele mai frumoase Piețe de Crăciun din Germania se remarcă și cea din Baden – Baden. Tarabele și căsuțele sunt amplasate pe străzile înguste ale orașului. Atmosferă romantică este accentuată de luminile strălucioare de Crăciun. Întreaga experiență este presărată cu activități artistice și de divertisment.

Mai este puțin până la sosirea iernii, așa că este bine să vă grăbiți în a vă rezerva biletele de avion și cazarea pentru destinațiile preferate. Nu ratați vestitele târguri de Crăciun.

(Visited 66 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.