Ministrul Mediului recunoaște că foarte multe orașe și municipii vor fi afectate de această măsură, soluția fiind ca cetățenii și dezvoltatorii imobiliari să se racordeze la reţeaua publică de termoficare.  

„Decizia o să existe, avem deja o propunere formulată, aștept o discuție în cadrul coaliției. Sunt deja foarte multe orașe, municipii, care aplică asemenea standarde la nivel local (…), sunt noi dezvoltări rezidențiale care se racordează la rețeaua comună a orașului de termoficare. Vom face această propunere, care se va referi strict la noile construcții cu mai mult de 6 unități locative, pentru interzicerea centralelor individuale. Ne vom referi strict la proiectele noi. Cele care sunt în fază de construire, cele deja autorizate, cele deja proiectate nu vor intra sub incidența legii, dar pentru cele noi care a căror dezvoltare începe de acum încolo sau după intrarea în vigoare a actului normativ propunem să existe această interdicție”, a declarat Tanczos Barna la „Ora de profit”, de la Profit TV.

El apreciază că în 2-3 luni va exista deja o decizie în acest sens.

CITEȘTE ȘI: Debranșările de la RADET, interzise prin lege. Cine are centrală de apartament va plăti taxă de poluare, ca la mașini

(Visited 1.545 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.