Actualitate

Centralele termice de apartament vor fi interzise în 2-3 luni. Decizia anunțată de ministrul Mediului

Centralele termice individuale vor fi interzise, printr-o decizie estimată să fie semnată în maximum 2-3 luni, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Scris de 
 pe data 
7 februarie, 2022

Ministrul Mediului recunoaște că foarte multe orașe și municipii vor fi afectate de această măsură, soluția fiind ca cetățenii și dezvoltatorii imobiliari să se racordeze la reţeaua publică de termoficare.  

„Decizia o să existe, avem deja o propunere formulată, aștept o discuție în cadrul coaliției. Sunt deja foarte multe orașe, municipii, care aplică asemenea standarde la nivel local (…), sunt noi dezvoltări rezidențiale care se racordează la rețeaua comună a orașului de termoficare. Vom face această propunere, care se va referi strict la noile construcții cu mai mult de 6 unități locative, pentru interzicerea centralelor individuale. Ne vom referi strict la proiectele noi. Cele care sunt în fază de construire, cele deja autorizate, cele deja proiectate nu vor intra sub incidența legii, dar pentru cele noi care a căror dezvoltare începe de acum încolo sau după intrarea în vigoare a actului normativ propunem să existe această interdicție”, a declarat Tanczos Barna la „Ora de profit”, de la Profit TV.

El apreciază că în 2-3 luni va exista deja o decizie în acest sens.

CITEȘTE ȘI: Debranșările de la RADET, interzise prin lege. Cine are centrală de apartament va plăti taxă de poluare, ca la mașini

Actualitate