Administraţie

Centrul de vaccinare de la Năvodari a devenit funcțional. Imunizarea se face cu Moderna

Începând de luni, 15 martie, centrul de vaccinare împotriva COVID-19 de la Năvodari a devenit funcțional.

Scris de 
 pe data 
15 martie, 2021

Centrul de vaccinare a fost amenajat în incinta Centrului Multifuncțional de Sănătate, situat în Str. Sănătății, nr. 1.

Imunizarea se face cu vaccinul Moderna, iar activitatea de vaccinare va deservi categoriile de persoane prevăzute prin Strategia Națională de vaccinare. Centrul de vaccinare a fost aprovizionat inițial cu 420 de doze de vaccin Moderna.

În primă fază, având în vedere dozele de vaccin alocate, în cadrul Centrului de vaccinare de la Năvodari vor fi imunizate 60 de persoane în fiecare zi. Întreaga capacitate de vaccinare a centrului este însă de 144 de persoane/zi în cele 4 puncte de vaccinare. Programările se pot face prin intermediul Platformei Naționale de Vaccinare împotriva COVID-19.

Primarul Florin Chelaru a declarat că Centrul de vaccinare de la Năvodari are capacitatea de a asigura imunizarea atât a populației orașului Năvodari, cât și a comunei Corbu, în funcție de alocarea dozelor de vaccin necesare.
”Mă bucur că Centrul de vaccinare de la Năvodari a devenit operațional de
astăzi. Primăria Orașului Năvodari a finalizat încă din data de 11 februarie amenajarea și dotarea centrului cu toate echipamentele medicale și consumabilele necesare bunei desfășurări a actului medical. Mulțumesc cadrelor medicale care s-au alăturat campaniei de vaccinare din orașul nostru și sunt convins că totul va decurge în cele mai bune
condiții”, a declarat primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

„Întrucât este un vaccin mult așteptat, vă spunem că în doar o oră toate locurile pe platformă s-au epuizat. Am avut un flux continuu în cursul zilei de astăzi. Cetățenii au fost nerăbdători și au venit la vaccinare chiar înainte de ora programată”, a declarat medicul coordonator al Centrului de vaccinare de la Năvodari, dr. Mirela Bădescu.

Cu o suprafață de aproximativ 150 mp, Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 de la Năvodari dispune de circuite separate pentru accesul și ieșirea persoanelor, o zonă de recepție în care se face identificarea celor ce urmează a fi vaccinați și cu o zonă de triaj, în care este evaluată starea de sănătate a acestora. În punctele de vaccinare se face administrarea propriu-zisă a dozelor, iar în zona postvaccinare persoanele imunizate sunt monitorizate în primele 15 minute de la administrarea vaccinului pentru
a identifca eventuale reacții adverse imediate.

Actualitate