Actualitate

Ceremonii militare și religioase de comemorare pentru cei opt militari morți în urma tragediei aviatice de la Constanța

Un avion MiG-21 al aviaţiei române s-a prăbușit miercuri seara, după ce a decolat de la baza Mihail Kogălniceanu pentru misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei. Un elicopter IAR 330-Puma a fost trimis în misiune de salvare-căutare și s-a prăbușit la câteva minute după decolare. Cei 8 militari aflați la bordul celor două aparate de zbor și-au pierdut viața.

Scris de 
 pe data 
3 martie, 2022

Ministerul Apărării Naționale anunță că în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional au fost organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei opt militari care au murit în urma dublei tragedii aviatice de la Constanța.

„Am pierdut, aseară, 8 români curajoși, 8 militari dedicați țării lor și misiunilor care le-au fost încredințate, 8 camarazi. În toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional au fost organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei opt militari căzuți la datorie“, este anunțul făcut de MAPN.

Costinel Iosif Niță, pilotul avionului prăbușit, avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Bărbatul acumulase nu mai puțin de 570 de ore de zbor, din care circa 420 pe MiG-21 LanceR. Din anul 2014, el îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea, conform MAPN.

Cine sunt cei șapte militari care au murit în urma prăbușirii elicopterului IAR 330 Puma

În urma prăbușirii elicopterului IAR 330-Puma şi-au pierdut viaţa șapte militari, cinci membri ai echipajului și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române. Iată identitatea acestora:

Comandor Bogdan Florin – Locotenent
Locotenent Pătrașcu Sorin
Maistrul militar Banu Gelu
Sergent Marinescu Ionuț
Caporal cls. a III-a Lateș Cătălin
Maistru militar cls. I Carp Vlad
Maistru militar cls. a II-a Bosoi Sergiu

Actualitate