Testele efectuate la clinica Regina Maria au fost infirmate de Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj, care în urma analizelor repetate a constatat că cei 16 membri ai echipei de fotbal nu au fost infectați.

Pentru că testele fals-pozitive au determinat amânarea meciurilor din campionat, mai ales în condițiile în care CFR Cluj se luptă pentru titlu de campioană, reprezentanții clubului au luat decizia să acționeze în judecată clinica Regina Maria, cerând despăgubiri de sute de mii de euro.

Înaintea meciului cu roș-albaștrii, CFR a avut 10 jucători testați pozitiv cu Covid-19, iar testele au fost făcute la „Regina Maria”. Întreg lotul s-a retestat la aceeași clinică, iar după a doua rundă au ieșit 16 cazuri pozitive.

Echipa s-a întors la Cluj unde a mai făcut două rânduri de teste, atât la Spitalul de Boli Infecțioase, cât și la Spitalul Județean. În ambele cazuri testele au ieșit negative, iar ancheta epidemiologică a ajuns la final și echipa a fost reprogramată să joace în Liga 1.

Conform Mediafax, acum clubul intenționează să acționeze clinica „Regina Maria” în judecată, iar avocații echipei cer despăgubiri de sute de mii de euro, deoarece „testele făcute au fost fals-pozitive, iar clubul a avut numai de suferit de pe urma erorii medicale, atât din punct de vedere financiar, cât și emoțional”.

(Visited 32.972 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.