Constanța

Chițac își dă doctoratul: Cum să blochezi toată Constanța deodată! Lucrări concomitent pe b-dele Ferdinand, 1 Mai și Lăpușneanu

Consecințele acestui mod dezastruos de a organiza lucrările și intervențiile în domeniul public le simt pe pielea lor toți constănțenii.

Scris de 
 pe data 
27 iunie, 2023

Orașul Constanța este blocat din toate părțile. Șoferii petrec ore în trafic pentru distanțe pe care în mod obișnuit le străbați în câteva minute. Oriunde te miști, dai peste un șanț, peste un excavator sau orice alte lucrări care zac neterminate în mijlocul străzii cu lunile de zile.

Că se lucrează la înlocuirea țevilor de căldură, apă sau că se moderizează bulevarde sau trotuare, lucrările sunt prost manageriate și planificate.

Este greu de gestionat mobilitatea într-un oraș atunci când tu, ca primar, execuți concomitent lucrări și impui restricții de trafic, în același timp, pe principalele artere ale urbei.

Este greu de înțeles cum se poate decide închiderea circulației pe b-dul Ferdinand, știind că în aceleași zile execuți lucrări pe singura arteră care ar fi putut prelua o parte din circulație: strada Traian. Și fiindcă nu era de ajuns, tot în aceeași perioadă începi lucrările și restricționezi traficul pe b-dul 1 Mai, în paralel, cu lucrările executate de luni bune pe b-dul Alexandru Lăpușneanu.

Consecințele acestui mod dezastruos de a organiza lucrările și intervențiile în domeniul public le simt pe pielea lor toți constănțenii.

Primăria Constanța ne anunță că miercuri, 28 iunie 2023, circulația va fi restricționată total, în intervalul orar 08:00-24:00, pe tronsonul cuprins între strada Mihai Viteazul și bulevardul Tomis, iar mijloacele de transport în comun vor fi deviate pe alte trasee:

  • liniile 5-40 și N 5-40 – bd. Ferdinand – str. I. G. Duca – bd. Mamaia – retur;
  • liniile 2-43, N2-43, 43M, 43C – bd. Ferdinand – str. I. G. Duca – bd. Mamaia – bd. Tomis – retur;
  • linia turistică CiTy TOUR – bd. Mamaia – I.G. Duca – bd. Ferdinand.

Tot azi, Primăria Constanța a anunțat că se lucrează pe bulevardul 1 Mai!

Începând de astăzi, pe bulevardul 1 Mai, tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la intersecția cu strada 1 Mai vechi (fostul magazin Billa) și Gară, se decopertează stratul de uzură a carosabilului.

Lucrările se vor derula până vineri pe câte un sens de mers, timp în care traficul se va desfășura pe celălalt sens.

Actualitate