În referatul de aprobare a proiectului, justificarea este dată de o înțelegere pe care Primăria a avut-o cu Sindicatul Liber al Salariaților din Administrația Publică. Mai exact, în urma acordului cu sindicatul s-a convenit ca funcționarii să nu mai primească sporul de condiții periculoase sau vătămătoare (ce reprezenta 15 % din salariu) și ca acesta să fie inclus în salariul de bază.

Click aici pentru a citi documentul oficial.

Înțelegerea dintre sindicat și Vergil Chițac are la bază modificările ce vor fi aduse în viitoarea lege a salarizării prin care vor fi eliminate discrepanțele în acordarea sporurilor, revizuirea sistemului de acordare a acestora și analiza tuturor categoriilor de sporuri, cu menținerea numai a celor cu adevărat relevante.

Sporurile de condiții vătămătoare, de confidențialitate, de risc sau de suprasolicitare neuropsihică le bagă în buzunar angajaților de la stat mii de lei pe lună, în condițiile în care salariilor bugetarilor și fără sporuri sunt cu 50 % mai mari decât ale angajaților din privat.

Evident, sporul de condiții periculoase pentru funcționarii din cadrul primăriilor este vizat de modificările noii legi a salarizării, dar iată că primarul Chițac și sindicaliștii au găsit cea mai bună variantă pentru protejarea acestuia.

Dacă proiectul va fi votat în ședința de Consiliu Local de miercuri, 30 iunie, atunci salariile de bază ale funcționarilor din Primăria Constanța vor fi mărite începând cu 1 iulie 2021.

Spre exemplu, în prezent, șeful Direcției de Servicii Publice, Horia Constantinescu, care deține funcția de director executiv, are un salariu de bază de 12.055 lei. Dacă proiectul obține votul consilierilor, de la 1 iulie, salariul lui Constantinescu va fi de 13.863 de lei plus alte sporuri.

De alte majorări vor beneficia și secretarul general al municipiului, care va primi 2.145 de lei în plus ajungând astfel la un salariu de bază de 16.445 de lei. De asemenea, directorii generali, șefii de birouri, șefii de servicii și arhitectul șef vor avea măriri de salarii ce depășesc 1.000 de lei.

(Visited 1.247 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.