Potrivit tarifelor propuse de Primărie, în zona centrală a Constanței parcarea va costa 8,4 lei ora (pentru primele două ore) și 18 lei cea de-a treia oră. În zona 2 a orașului, adică în cartierele Constanței, tariful de parcare va fi de 5 lei ora (4 lei+tva). De asemenea, constănțenii își pot lua vinietă pentru un an – 360 lei, 1 zi – 25 lei, 1 săptămână – 150 lei sau 1 lună – 250 lei, valabile doar în zona 2. Tarifele gândite de primarul Chițac sunt comparative sau chiar mai mari decât marile orașe și capitale ale Europei.

În ședința desfășurată online (o puteți viziona integral AICI), Vergil Chițac a susținut, citind de pe o foaie, că noul regulament corespunde scopului urmărit, acela de a avea un oraș mai curat.

Nu numai că acest regulament, din punctul meu de vedere, înlătură toate dispozițiile nelegale pe care Instanța le-a constatat și pentru care a fost anulat vechiul regulament, însă apreciez că acesta corespunde întru totul scopului urmărit – acela de a avea un oraș curat, un oraș în care cetățenii să poată respira un aer curat și cât mai puțin poluat.“, a declarat Chițac.

Edilul a recunoscut că nu au fost respectații pașii legali de publicare a regulamentului și anexelor pe site-ul Primăriei, spunând că a fost „o defecțiune a administrației“, drept pentru care a cerut amânarea votului, acesta fiind și singurul motiv invocat.

Am luat cunoștință de faptul că anexele regulamentului, inclusiv cele referitoare la tarife, nu au fost niciodată încărcate pe pagina electronică a Primăriei Municipiului Constanța, deși, așa cum știți, au circulat în spațiul public. Este o defecțiune a administrației pe care o conduc și pe care mi-o asum… E adevărat, una (n.r. – defecțiune) de formă, nu de fond, pentru că pe fond, așa cum am spus, sunt de acord cu acest regulament, însă, din acest motiv, vă rog să aprobați să amânăm discutarea regulamentului și a anexelor într-o ședință ulterioară.

În ciuda reacțiilor de indignare din partea opiniei publice, care se opune tarifelor catalogate ca fiind exagerat de mari, primarul consideră că „cetățenii vor înțelege scopul acestui demers.“

Eu am încredere că cetățenii vor înțelege scopul acestui demers, vor colabora constructiv, pentru a putea crește semnificativ calitatea vieții în orașul nostru. Subliniez și reiterez faptul că modernizarea structurii stradale și dezvoltarea și a transportului public sunt procese care necesită răbdare, implicare și contribuție din partea fiecărui cetățean.

Eu cred că fiecare dintre noi trebuie să ne aducem contribuția printr-o atitudine bine-voitoare, cu acceptarea schimbării, pentru că singurul lucru veșnic este schimbarea, și lucrul ăsta trebuie să se vadă în mai-binele comunității.“, a mai spus Vergil Chițac.

(Visited 1.967 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.