Vestea este dată personal șoferilor de un angajat, care stă la barieră și le explică amuzat oamenilor: „Acum e gratis, de la 1 or să vă ia ăștia banii”. Intrarea în parcări este controlată printr-un sistem de bariere cu un aparat care eliberează bonuri șoferilor cu ora la care au intrat și numărul de înmatriculare al autoturismului. La plecarea din mall, clienții trebuie să treacă pe la alte tonomate, unde scanează tichetul și plătesc taxa de parcare, în funcție de câte ore au petrecut la cumpărături. La ieșire, se scanează din nou tichetul, care este activat prin plata taxei. Așadar, cumpărături liniștite, că CityPark Mall vă scutură de bani până și în parcare.

Sistemul nu a fost deloc bine primit de clienți, mai ales că funcționează și destul de greoi și nu există decât un singur automat pentru fiecare punct de ieșire din mall. Spre exemplu, sâmbătă, erau pe puțin 10 persoane care așteptau să le vine rândul pentru a-și activa tichetul de parcare (deocamdată taxa este zero lei). Oamenii își descărcau frustrarea pe aparatul montat, înjurându-i printre dinți pe cei care au avut brilianta idee de a face astfel bani. „Asta e bătaie de joc. Ăștia ne-au luat parcul, acum bagă și taxă. O să se umple parcul Tăbăcărie iar de mașini și așa l-au transformat în afacerea lor. O să ne bage în curând și taxă ca să intrăm în parc, doar acum e pe domeniul lor”, spunea un domn care aștepta să îi vină rândul.

O doamnă, la fel de indignată, spunea că de vină sunt constănțenii care le calcă pragul: „Sunt de o lăcomie incredibilă. Nu știu din ce să mai facă bani. Este o lipsă totală de respect față de clienți, dar ăștia suntem noi. Ne lăsăm umiliți, călcați în picioare, iar săptămâna viitoare suntem deja la mall cu cățel, cu purcel. Mai grav este că Primăria și-a mutat din birouri aici, ai nevoie de un act, să îți schimbi un buletin, trebuie să vii la mall, să le plătești ăstora parcare”.

O altă problemă generată de introducerea barierelor și a aparatelor de taxat va fi, cu siguranță, aglomerația, blocajele, mai ales pe timpul verii când sunt și foarte mulți turiști.

(Visited 13.781 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.