Cinci cluburi au fost verificate de Protecția Consumatorului. Trei dintre ele au fost amendate cu 40.000 de lei. Unui club i-a fost închisă bucătăria pentru că au fost descoperit multe nereguli, iar unui alt club din nordul stațiunii Mamaia i-a fost suspendată activitatea – bucătărie, bar și plajă, pentru că nu erau respectate regulile de distanțare.

Este vorba despre Breeze și Fratelli, unul dintre ele având în administrare și o zonă de plajă, arată Protecția Consumatorului, informează digi24.ro.

Potrivit unui comunicat de presă, cele mai importante abateri întâlnite de comisarii ANPC, în timpul controlului sunt:

  • comercializarea înghețatei cu data limită de consum depașită
  • comercializarea preparatelor culinare cu eticheta care indica data de preparare cu o zi sau două în urmă,
  • comercializarea preparatelor culinare fără etichete cu elemente de identificare,
  • utilizarea sosurilor producție proprie păstrate în recipienți reutilizați de băuturi răcoritoare,
  • utilizarea bureților de sârmă,
  • utilizarea unei camere de gheață complet neigienizată,
  • lipsa de informare a consumatorilor cu privire la produse preparate care provin din produse decongelate.
  • schimbarea termică a stării produselor față de cea indicată de producător
  • utilizarea unor recipiente din plastic, email sau cuțite, fără destinație pentru alimentație publică
  • utilizarea unor vitrine de frig neigienizate, cu grătare și ventilație ruginite, chedere deteriorate și cu urme de mucegai
  • prezența tavanului cu fante decupate din care pot cădea diverse impurități în preparatele culinare
  • lipsa coșurilor de gunoi cu acționare la picior
  • lipsa graficului de temperatură pe frigidere și lipsa graficului de schimbare ulei la sistemele de gătit
  • existența muștelor și lipsa dotării cu aparate împotriva insectelor
  • utilizarea unui spațiu de vânzare și depozitare la bar complet neigienizat
  • depozitarea băuturilor răcoritoare direct pe paviment
  • utilizarea de topping pentru diverse sortimente de băuturi fără data deschiderii menționată pe etichetă și depozitate în razele soarelui
  • închrierea șezlongurilor neigienizate și pătate
  • lipsa afișării regulamentului de plajă la loc vizibil, scris cu caractere foarte mici, greu lizibil
  • comercializarea preparatelor aflate în camera de frig si în frigiderul din interiorul bucătăriei fără elemente de identifcare și caracterizare
  • utilizarea unor mese de lucru ruginite acoperite cu blat exfoliat și cu pereți laterali mucegăiți
  • existența unei guri de aerisare a hotei de bucătărie neacoperită și a grilajului ventilatoarelor plin cu praf.
(Visited 5.896 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.