Știrea că Poliția Română a ridicat zeci de pachete cu cocaină ajunse pe țărmul plajelor din Constanța era, duminică, în top 5 cele mai citite materiale pe site-ul britanic de știri BBC.

Informația nu a fost ignorată nici AFP sau de EuroNews.

Polițiștii și jandarmii, sub coordonarea DIICOT, au găsit și ridicat, vineri și sâmbătă, peste 200 de kilograme de droguri pe plajele de pe litoralul românesc.

200 de kilograme de cocaină au fost găsite în urmă cu câteva zile plutind pe mare. Poliţiştii de frontieră le-au descoperit în zona platformelor marine din Constanţa. Se întâmpla după ce cu o săptămână înainte autorităţile au găsit peste 800 de kilograme de droguri de mare risc într-o şalupă abandonată într-o zonă de plajă sălbatică din Delta Dunării, în apropiere de Sulina.

În plus, vineri seară au fost găsite din nou pachete cu cocaină pe țărm.

În aceste condiții, sâmbătă, în jurul prânzului, circa 200 de polițiști, procurori DIICOT, jandarmi și polițiști de frontieră verificau 90 de km de litoral, adică aproape jumătate din țărmul românesc. Ei erau ajutați de 14 nave de la Garda de Coasta, două elicoptere, dar și de 12 scafandri, pentru că bănuiește că undeva se află scufundată o ambarcațiune de unde ar proveni toate aceste pachete cu droguri.

Persoanele aflate pe litoralul Mării Negre şi care găsesc pachete pe plajă sunt rugate să nu le deschidă şi să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, a transmis sâmbătă Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

(Visited 756 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.