Mai mult decât atât, Primăria derulează cu fonduri de la PNDL și cofinanțare de la bugetul local, proiecte de introducere sistem alimentare cu apă în localitățile Crișan, Șiriu, Gălbiori și Stupina, investiție care se va încheia în câteva luni.

„Nu vreau să mai dăm sistemul de apă către RAJA. Ei se uită la noi cum facem investiții, cheltuim bani, și vin apoi și preiau toată rețeaua pentru a o mulge, cum se zice în popor. Nu este corect. Noi am făcut investiția și să le-o punem în brațe cu urarea „luați-ne voi banii că sunteți deștepți și noi proști”. Nu. Chiar dacă nu vom reuși să ieftinim prețul apei, măcar banii vor rămâne în comună, vom crea locuri de muncă pentru oamenii satului”, a declarat viceprimarul PNL Iulian Tudorache.

În susținerea demersului său, viceprimarul liberal a transmis primarului și secretarului comunei o adresă prin care reamintește că intrarea UAT Crucea în ADI Apă Canal nu a adus niciun beneficiu comunei; prestația pentru servicii nu a crescut calitativ direct proporțional cu tarifele prestate; fondurile locale nu asigură dezvoltarea comunei, ci a prestatorului RAJA; nu sunt prevăzute investiții nici prin POIM; în momentul de față sunt investiții în curs de finalizare, realizate de către comună, ce vor fi predate cu titlu gratuit către RAJA; neîndeplinirea de către prestator a condiționărilor de păstrare a salariaților din stația de pompare Crucea, după predarea efectuată.

De asemenea, Iulian Tudorache consideră că tot ceea ce reprezintă venituri ale societății de apă, colectate de pe raza comunei, ar trebui să rămână în comună, să ajute la dezvoltarea comunei, să asigure salariile cetățenilor din zonă.

Având în vedere cele precizate mai sus, viceprimarul PNL îi cere primarului Gheorghe Frigioi să țină cont de solicitările cetățenilor și să se gândească mai întâi la interesele comunei și mai apoi la interesele RAJA.

În acest sens, Iulian Tudorache solicită primarului și secretarului comunei să ofere suport pentru inițierea a 4 hotărâri de consiliu local ce vor avea ca obiect: retragerea UAT Crucea din ADI Apă-Canal; încetarea delegării serviciului de apă și canalizare către RAJA; înființarea unei societăți locale, cu acționar unic UAT Crucea, care să opereze sistemul de apă; delegarea serviciului de apă și canalizare către această societate nou creată.

 

(Visited 3.102 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.