Potrivit DGASPC, obiectivul general al proiectului constă în demararea procesului de dezinstituționalizare a copiilor din centrele de mare capacitate aflate în subordinea instituției, prin închiderea Complexului de Servicii Comunitare „Orizont”.

Valoarea totală a proiectului este de 5.652.727,50 lei, din care 3.849.479,97 lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene, 588.743,99 lei reprezintă contribuţia din bugetul naţional, 90.576,00 lei reprezintă contribuţia publică proprie, iar 1.123.927,54 lei reprezintă cheltuieli neeligibile proiect.

Este un proiect important pentru comuna noastră și țin să mulțumesc DGASPC pentru implicarea și profesionalismul de care dau dovadă. Centrul de Zi va avea o capacitate de 30 de locuri și va fi deservit de medici specialiști și personal medical calificat, care vor veni în sprijinul locuitorilor din Lumina și nu numai.

De asemenea, cele două căsuțe familiale vor avea o capacitate de 16 locuri fiecare și vor fi destinate copiilor instituționalizați. În aceste locuințe vor fi găzduiți, atât copii din Lumina, care au nevoie de îngrijire și atenție specială, cât și din alte localități ale județului“, a transmis primarul din Lumina, Ioan Roman (foto stânga).

Pe același program de finanțare, DGASPC mai are în derulare alte două proiecte similare în comunele Murfatalr și Băneasa.

Odată cu apariția locuințelor protejate, a căsuțelor de tip familial, a centrelor de zi și de recuperare, dezvoltăm și rețeaua de asistenți maternali profesioniști și venim cu rugămintea către toate unitățile administrativ teritoriale din județul Constanța de a ne ajuta în demersurile nostre în acest sens, astfel încât copiii care au nevoie de servicii de ocrotire să le primească în proximitatea comunității din care fac parte pentru a preveni instituționalizarea acestora“, a declarat directorul general al DGASPC Constanța, Petre Dinică (foto dreapta).

Perioada de implementare este de 37 luni, urmând ca proiectul să fie finalizat pe 31 octombrie 2020.

 

(Visited 296 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.