De la an la an, din ce în ce mai mulţi constănţeni aleg să se îndepărteze de aglomeraţia oraşului, dintre blocuri, şi să se retragă în mediul rural. Lumina este una dintre localităţile din judeţul Constanţa cu cea mai mare rată de creştere a populaţiei în ultimii 30 de ani. În prezent, comuna Lumina are aproximativ 12.000 de locuitori, dublu faţă de câţi erau în 1989.

Populaţia comunei a crescut exponenţial şi este important să reuşim să ţinem pasul cu această migraţie rapidă, iar cei care au ales să se mute de la oraş în comuna noastră trebuie să ştie că facem eforturi şi încercăm să implementăm cât mai multe proiecte de modernizare, ce includ asfaltări şi alte elemente de infrastructură, dar şi spaţii de agrement şi petrecere a timpului liber“, spune primarul din Lumina, Ioan Roman.

Noile terenuri sportive vor avea gazon sintetic şi nocturnă, vor fi multifuncţionale, iar pe acestea se vor putea practica sporturi precum fotbal, tenis sau volei. De asemenea, terenurile vor fi împrejmuite cu garduri şi plase înalte.

Sunt foarte mulţi tineri în comună care vor să facă mişcare, să facă sport şi este de datoria noastră să le facilităm accesul la astfel de activităţi. Terenul din Lumina va fi construit la Unitatea Militară, lângă Centrul de Tineret, iar cel din Oituz va fi amplasat în spatele şcolii şi a grădiniţei“, a mai spus primarul.

În prezent, comuna Lumina nu deţine nicun teren special amenajat pentru activităţi sportive.

Costurile pentru construirea şi amenajarea unui teren ajung la 195.000 lei, iar sumele vor fi alocate de la bugetul local. Terenurile vor fi gata până la sfârşitul acestui an.

Parc cu locuri de joacă şi aparate de fitness

Un al proiect pe care Primăria îl va pune în aplicare în decursul acestui an este cel de construire a unui nou parc, ce se va întinde pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi.

Noul parc, ce va fi amenajat pe strada Decebal, la intersecţia cu strada Dumitru Comşa, pe lângă spaţii verzi, pomi şi băncuţe, va avea locuri de joacă pentru cei mici şi aparate de fintess pentru exterior. Este un proiect ambiţios şi ne bucurăm că am reuşit să obţinem finanţarea necesară pentru a-l pune în aplicare“, a declarat Ioan Roman.

Primarul spune că la acest moment s-a reuşit aprobarea şi semnarea contractului de finanţare. Parcul va fi construit în totalitate din fonduri europene GAL (Grup de Acţiune Locală). Suma nerambursabilă obţinută de primărie este de 83.000 de euro.

 

(Visited 856 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.