Actualitate

Conducerea Petromidia, prima reacție la tragedia petrecută azi: „Erau manevre uzuale de lucru”

În urma acestui accident, un bărbat a decedat și o femeie a fost transportată la spital în stare gravă.

Scris de 
 pe data 
13 mai, 2023

Conducerea companiei Rompetrol Rafinare, din care face parte și rafinăria Petromidia, a transmis un comunicat de presă potrivit căruia cei doi muncitori care au căzut în bazinul cu azot executat „manevre uzuale de lucru”. În urma acestui accident, un bărbat a decedat și o femeie a fost transportată la spital în stare gravă.

„În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma Petromidia Năvodari, partea de petrochimie (instalația de polipropilenă – PP). Doi angajați ai Rompetrol Rafinare au fost afectați, în cadrul unei manevre uzuale de lucru – prepararea stabilizatorului pentru producția de granule de polimeri.

Echipele de intervenție private și publice au fost la fața locului și au depus toate eforturile pentru stabilizarea și salvarea acestora. În prezent, o persoană, care a răspuns manevrelor de resuscitare, a fost transportată la Spitalul Județean Constanța, iar pentru a doua persoană a fost declarat decesul.

Suntem alături de familiile colegilor noștri și îi asigurăm de întregul suport al Rompetrol Rafinare. Compania a demarat o investigație internă și colaborează strâns cu toate autoritățile competente, pentru determinarea cauzelor incidentului”, se arată în comunicatul Rompetrol.

Actualitate