Actualitate

Conducerea TVR dată în judecată. Sindicaliștii acuză lipsă de transparență și nerespectarea drepturilor angajaților

Conducerea TVR, în frunte cu PDG-ul Doina Gradea, a fost dată în judecată de către Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind. Aceștia susțin că motivul principal ar fi nerespectarea drepturilor angajaților și lipsa de transparență cu privire la acordarea unor prime, anul trecut.

Scris de 
 pe data 
19 martie, 2019

MediaSind și filiala sa din Societatea Română de Televiziune au depus ieri, la Tribunalul București o cerere de chemare în judecată a conducerii TVR.

Reprezentanții MediaSind din TVR acuză conducerea de „lipsă de transparență” cu privire la situația primelor acordate angajaților în anul 2018, arată un comunicat de presă remis de instituție.

Sindicaliștii spun că șefii din TVR „păstrează confidenţialitatea asupra beneficiarilor primelor, a cuantumului acestora şi a criteriilor după care au fost acordate.”

Acest lucru ar fi dus la încălcarea unei clauze din contractul colectiv de muncă:

Există o obligație în Contractul Colectiv de Muncă,negociată la solicitarea expresă a salariaților din SRTv, în sensul publicării pe rețeaua de intranet a numelui salariatului premiat, a sumei acordată cu acest titlu, precum și a justificării premiului, apreciem că solicitarea noastră este perfect întemeiată”, menționează sursa citată.

De asemenea „condamnă” atitudinea Preşedintelui-Director General Doina Gradea, care ar fi refuzat să prezinte Consiliului de Administraţie situaţia primelor acordate angajaţilor anul trecut.

 

Actualitate