Câțiva arheologi străini, veniți în România pentru a-l studia pe Ion Iliescu, au trecut și pe la Constanța, unde au auzit că există un imens potențial pentru descoperiri uluitoare.

Și, într-adevăr, Constanța s-a ridicat la nivelul așteptărilor deoarece, la numai o zi după începerea săpăturilor, arheologii au descoperit o serie de conducte vechi, ruginite și deteriorate, pe care le-au declarat vestigii de mare importanță istorică.

Cu atât mai mare le-a fost uimirea când au aflat că țevile sunt în continuare folosite pentru furnizarea agentului termic, după ce au observat că din acestea țâșnește apă prin sute de găurele.

Este extraordinar! Nu ne-am fi așteptat ca locuitorii acestui oraș să folosească în continuare asemenea instalații primitive… Bine, acum, uitându-ne în jur și la cum arată orașul, înțelegem, dar totuși! Extraordinar!

Și mai bulversați au fost arheologii când au aflat că există și oameni plătiți care, din când în când, se prefac că le repară. De altfel, unul dintre arheologi a leșinat când i s-a spus că toate conductele descoperite au fost cumpărate recent de primăria orașului cu aproape jumătate de milion de euro și că localnicii plătesc pentru asta.

E corect să spunem că locuitorii acestui oraș și-au luat o mare țeavă!“, a declarat unul dintre arheologi.

Imediat după ce s-a aflat despre descoperirea arheologilor, o delegație a Primăriei Constanța i-a preluat și i-a condus la veceurile de lux din Parcul Arheologic, ca să vadă și ei că, totuși, se află într-un oraș bogat.

Calmează-te! Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 1.738 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.