Sănătate

Consilierul ministrului Muncii: Sindicaliştii păcălesc oamenii să iasă în stradă

Consilierul Ministrului Muncii, Cristian Vasilcoiu acuză sindicaliștii din Sănătate că păcălesc angajații din sistem să iasă în stradă și că, deși cererea sindicaliștilor ar trebui să prevadă modificarea regulamentului de acordare a sporurilor, prevede, de fapt, modificarea Legi Salarizării. 

Scris de 
 pe data 
27 aprilie, 2018
Noua Lege a salarizării creşte salariile din Sănătate; noul Regulament de sporuri scade sporurile, acordate, oricum, pe lângă prevederile din vechile reglementări. Ei bine, ce credeţi că cer sindicaliştii, iar unii ziarişti preiau pe nemestecate? Nu cer modificarea Regulamentului care le scade, ci a Legii care le creşte! Păi nu ar merita ei, uneori, să li se îndeplinească dorinţele şi să se modifice şi Legea în acelaşi fel ca Regulamentul, adică să le scadă şi salariile, aşa cum le-au scăzut sporurile, repet, acordate după ureche?! Ah, de ce le scade Regulamentul sporurile?! Că tot ei sindicaliştii nu au fost de acord cu deja celebra Anexă 10, care le creştea! Acum ar vrea-o înapoi, dar sub alt nume/număr, că să nu se prindă membrii de sindicat şi să îi linşeze! Da’, în schimb, îi păcălesc pe oameni şi îi scot în stradă aiurea, în timp ce, în loc să le rezolve problemele, tot ei, sindicaliştii, le creează unele suplimentare!„, a scris Cristian Vasilcoiu pe pagina de Facebook.

Afirmația consilierului Cristian Vasilcoiu vine în contextul în care, aproximativ 10.000 de angajați din sistemul de Sănătate au protestat joi în fața guvernului pe tema reducerilor salariale, consecință a plafonării sporurilor.

În urma discuţiilor cu vicepremierul Viorel Ştefan şi cu ministrul Sănăţii, Sorina Pintea, sindicaliștii susțin că veniturile angajaților din Sănătate ar putea rămâne constante începând cu luna viitoare, de asemenea, anunță că, în data de 2 mai va fi realizată o analiză a regulamentului de sporuri împreună cu guvernanții.

 

Actualitate