Actualitate

Constanța – avertizare meteo COD GALBEN de ploi și vijelii. Urmează o săptămână cu furtuni în fiecare zi

Pentru județul Constanța urmează o săptămână cu multe precipitații, meteorologii prognozând episoade cu ploi și vijelii aproape în fiecare zi până joia viitoare.

Scris de 
 pe data 
25 mai, 2023

Constanța intră de astăzi sub avertizare meteorologică de cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină.

Avertizarea meteo Cod galben este valabilă în intervalul 25 mai, ora 12:00, 25 mai, ora 23:00.

În intervalul menționat local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice și averse torențiale în Oltenia, dealurile Banatului, Crișanei, în Transilvania, Muntenia, Moldova și Dobrogea.

Va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Intensificări ale vântului, cu rafale în  general de 50…70 km/h și vijelii se vor semnala mai ales în estul și sud-estul teritoriului. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni, potrivit ANM. 

”Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales după-amiza și seara, prin înnorări temporar accentuate și intervale cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină, local la munte, în Transilvania, dealurile Crișanei și Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei și pe arii restrânse în rest. Noaptea aria ploilor se va restrânge, iar acestea se vor semnala pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în centru, sud și est”, anunță ANM, potrivit digi24.ro.

Pentru județul Constanța urmează o săptămână cu multe precipitații, meteorologii prognozând episoade cu ploi și vijelii aproape în fiecare zi până joia viitoare.

Actualitate