Actualitate

Constanța intră sub COD PORTOCALIU de furtună și ploaie

Scris de 
 pe data 
6 august, 2023

Constanța se află sub două avertizări de furtună și ploaie până luni dimineață la ora 6.00.

Potrivit ANM, începând din această dimineață și până luni, la ora 06.00, Constanța se află sub COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată, iar în intervalul 06 august, ora 15.00 – 07 august, ora 03.00 Constanța se va afla sub COD PORTOCALIU de furtună și ploaie.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 06 august, ora 10 – 07 august, ora 06
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

      Notă: Astfel de manifestări vor fi în prima parte a zilei pe arii restrânse și în restul teritoriului.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 06 august, ora 15 – 07 august, ora 03
Fenomene vizate:
 instabilitate atmosferică accentuată

În Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

Actualitate