Umor

Constanța Smart City. Va fi primul oraș cu amprentare în rahat de câine

Editare Foto: Constanta de Azi

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
11 iulie, 2018

Primăria Constanța face primii pași către transformarea orașului într-unul de tip smart. Decebal Făgădău a încheiat un protocol de colaborare cu Evidenta Populației și Inspectoratul de Poliție Județean prin care constănțenii vor fi identificați după amprenta lăsată în rahatul de câine de pe trotuare.

Noul sistem va fi aplicat atât în cartierele mărginașe, cât și în centrul orașului, după cum spun reprezentanții municipalității. „Fie că e de maidanez, fie că e de la câinii cu stăpân cărora nu le pasă, de c**** nu ducem lipsă și toată lumea calcă-n el. De ce nu am transforma asta într-o resursă, în ceva util pentru comunitate, cum ar fi identificarea infractorilor, spre exemplu?“, spune unul dintre funcționarii implicați în proiect.

Ideea inovatoare aparține unui adolescent, IT-ist în devenire, nebăgat în seamă de nimeni în general, fără prieteni și, bineînțeles, virgin. Tânărul Vicențiu Onanescu spune că sclipirea de geniu l-a izbit după ce, la rândul său, a călcat de nenumărate ori în rahat de câine, iar într-o zi a observat că amprenta sa a rămas foarte bine întipărită în excrementul proaspăt ștanțat. A fost fascinat și a decis că trebuie să facă ceva.

Este simplu“, spune Vicențiu. „Când un constănțean își cumpără încălțăminte, este automat înregistrat într-o bază de date cu articolul respectiv și talpa pantofului. Astfel, când este depistat un excrement de câine călcat de o persoană, acesta este scanat, introdus în baza de date și asociat automat cu persoana căruia îi aparține amprenta de încălțăminte“, ne-a explicat tânărul, apoi l-am rugat frumos să ne dea câte o pastilă de cap, magneziu și un calciu efervescent.

Metoda a fost deja testată cu succes de către polițiști într-un caz de spargere a unui autoturism. „În parcarea în care s-a produs infracțiunea, am descoperit un mare excrement de canis lupus familiaris, cu o urmă clară de pantof. Fragmente din aceeași materie fecală au fost depistate și în autoturism. Folosind sistemul domnului Onanescu, am reușit identificarea rapidă și cu succes a autorului faptei“, ne-a explicat bucuros unul dintre polițiștii care au anchetat cazul.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

Actualitate