Actualitate

Constanța, sub avertizare meteo COD GALBEN de vânt și ninsori, valabilă pentru toată țara

Scris de 
 pe data 
21 decembrie, 2023

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo COD GALBEN de vânt, viscol și ninsori, valabilă inclusiv pentru Constanța.

Potrivit ANM, în intervalul 22 decembrie, ora 12 – 24 decembrie, ora 10, se vor semnala intensificări ale vântului în toată țara, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania.

Începând de vineri (22 decembrie) și până la sfârșitul săptămânii (duminică, 24 decembrie), vântul va avea intensificări în toată țara.

La munte vor fi rafale de 90…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (25…30 l/mp și peste 40… 50 l/mp în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Din noaptea de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie) în Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă.  

     Notă: Pe arii restrânse, ninsori slabe viscolite vor fi și în Moldova, în Crișana și în Banat.

Actualitate