Actualitate

Constanța, sub avertizare meteo COD PORTOCALIU. Temperaturi de 40 grade C

Scris de 
 pe data 
11 iulie, 2024

Constanța a intrat de astăzi sub o serie de averizări meteo de caniculă COD PORTOCALIU vârful urmând a fi atins în weekend când temperaturile vor depăși 40 grade C.

Potrivit ANM, se va înregistra val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat.

În Maramureș, Transilvania, Dobrogea și în zona Carpaților Orientali, valul de căldură va persista și se va intensifica. Va fi caniculă, temperaturile maxime vor fi de 35…40 de grade, iar pe litoral de 32…35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

În același timp, sâmbătă și duminică, aproape toatî țara se va afla sub COD ROȘU de caniculă.      În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, valul de căldura va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
      Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Notă: Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Actualitate