Anticipând că tot mai mulți constănțeni nu vor plăti nenorocirea de taxă de parcare, primarul municipiului, Vergil Chițac va inaugura prima parcare inteligentă din oraș. Parcarea are senzori conectați la o platformă ce procesează și transmit în timp real informații privind disponibilitatea locurilor, iluminat multi-funcțional (bec și camere de supraveghere), wi-fi și chiar și un robot care ține loc de parcagiu.

„Milică 5000 este unul din cei mai buni roboți de parcare din lume. Poate spune în 120 de limbi străine «aicia șefu, dă-i așa, baga bagă că merge, e loc». Are un dispozitiv lateral, ușor de ajuns, pe care se pot băga atât fise cât și monede și patru monitoare 4K pe care-și exprimă dezamăgirea dacă nu ai dat suficienți bani”, a spus primarul.

Robotul parcagiu este unul inteligent și poate să-ți zgârie mașina dacă nu-i dai suficienți bani cu o precizie de 0.05 microni. Zgârietura pleacă simplu, de la aripa față imediat de lângă faruri și merge sinuos pe toate portierele până în spate. Linia este perfect strâmbă, astfel încât să nu pară că zgârietura este o chestiune de design ci să arate exact că ești un individ care nu vrea să cotizeze la bugetul local.

Ideea îi aparține, bineînțeles, consilierului George Măndilă, care a spus că este „o cutumă europeană“.

(Visited 1.321 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.