Umor

Continuă operațiunile de evacuare a ultimilor turiști de pe plaja din Mamaia

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
1 septembrie, 2021

Operațiuni spectaculoase sunt în desfășurare pe plajele lărgite din Mamaia. Forțele aeriene române, împreună cu parteneri din Alianța Nord-Atlantică, derulează misiuni de evacuare și salvare a ultimilor turiști surprinși de venirea toamnei exact în mijlocul plajei din Mamaia.

Operațiunea „Nisipu-i căcălău” a demarat încă de marți noapte, după ce a expirat termenul calendaristic al verii și numeroși turiști nu au putut părăsi plaja în condiții de siguranță.

„Avem undeva la 2-300 de turiști pe sectorul sudic al plajei, acolo unde toate punctele de extracție terestră sunt controlate de polițiile locale ale unui important lider local Vergil Chițac, zis și „Amiralul deșertului”. Nu putem avansa deoarece sunt violenți ne amendează imediat pentru parcare. Singura soluție este evacuarea pe cale aeriană”, povestește colonelul Mitruș Azburătoarei.

Până în prezent, în dreptul Hotelului Flora, la 7 km în mijlocul plajei, a fost salvat un grup de 9 turiști rătăcit în zonă încă de la jumătatea lunii iunie. Aceștia au fost dați dispăruți și puțini erau cei care mai credeau că se află în viață pe plaja lărgită.

„Noi am venit la plaje în Mamaia pe 24 iunie și am plecat de pe șezlong spre mare, ca să facem și noi o baie, pe 25 iunie, în jurul orei 11.30. După două zile de mers prin nisip, fără vreun reper, am crezut că am greșit drumul și am luat-o după stele spre nord. Degeaba, nici urmă de mare sau de civilizație. Ne-am hrănit cu cocenii de porumb și cutiile de suc îngropate în nisip de alți turiști și am vrea să le mulțumim: gestul vostru extraordinar a salvat vieți. Iar acum ne-au găsit acești băieți minunați din trupele speciale”, a mărturisit cu lacrimi în ochi Marcela Orcuța din Suceava.

Autoritățile implicate în evacuarea turiștilor spun că se află contracronometru deoarece orice vânt mai puternic de toamnă poate ridica nisipul și turiștii nu vor mai putea fi recuperați din mijlocul deșertului.

De asemenea, acestea atrag atenția turiștilor să nu se lase ademenite cu așa-zisele programe „Litoralul pentru toți” sau „Toamna la mare” deoarece nu există timpul fizic necesar de a străbate plaja până la apă înainte de venirea iernii.

Actualitate