Actualitate

Control ANPC: Carne de pui cu Salmonella, vândută în Penny

Scris de 
 pe data 
21 martie, 2024

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au găsit Salmonella la mai multe produse de pasăre vândute într-un mare lanț de magazine din țară.

Constatările au fost făcute de comisarii de la CRPC Bucureşti Ilfov, după controalele efectuate la societatea Rewe România S.A. (la Penny),  potrivit observatornews.ro.

Acțiunile de control au vizat depozitul din comuna Ștefănești, dar și în alte două magazine din București, după ce a existat suspiciunea contaminării cu Salmonella a mai multor produse de pasăre.

Au fost probe au fost prelevate din produsele din lotul 1041203; precum și din ficat de pui Hanul Boieresc, lot 1041203; pui grill Hanul Boieresc, lot 1041103 şi lot 1041203, producător SC Vanbet SRL, localitatea Strâmtura Mitoc, comuna Banca, judeţul Vrancea,  produse la care s-a confirmat prezența Salmonellei.

„Mă întreb dacă, şi în această situaţie, facem rău menţionând numele produsului şi al producătorului, aşa cum se plâng unele asociaţii patronale. Mă bucur totodată că reuşim să ajutăm ANSVSA, desfăşurând în continuare acţiuni pe care aceştia le contestă”, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu.

Actualitate