Moș Crăciun? Ce-i aia?“, se întreabă Mitruț, un puști de 6 ani din comuna constănțeană Cumpăna.

La fel ca el mai sunt sute de copii pe ulițele comunei europene, care habar nu au despre Moșul care aduce daruri. Pentru ei, singurul aducător de daruri este doamna Mariana Gâju, ea însăși fiind un prețios dar al comunei.

Având la activ nu mai puțin de 15451256,2 copii botezați și alți 21456 pe lista de așteptare, Mariana Gâju le este atât părinte spiritual și primar, cât și ocrotitor suprem, mare făcător de bine. Chiar o sfântă, ar spune unii.

Încă de când era la creșă, Mitruț are aminitiri full HD cu Mariana Gâju care venea și le aducea cadouri. Nu știe să fi văzut vreodată un Moș care să facă asta. Ce-i drept, doamna poartă de fiecare dată o căciulă roșie cu ciucurel alb, dar aceea este invenția ei.

Ni le dă (n.r. – cadourile) și de fiecare dată repetă chiar și de 15-20 de ori că sunt de la ea, din partea primăriei. La fel și doamnele educatoare, învățătoare ne repetă și ele de câteva ori, de față cu ea. Apoi, toți trebuie să spunem în cor așa: O, măreață doamnă Gâju, doar pe tine te iubim!

De asemenea, unii dascăli din Cumpăna au grijă ca nu cumva creierele copiilor să fie spălate cu imaginea eronată a Crăciunului și acel personaj burtos inventat de Coca-Cola.

Da, domnule, da! Noi, NOI avem grijă să le arătăm, an de an, că nu există acel Moș Crăciun și cai verzi pe pereți. Tot ceea ce există și este adevărat, este doamna noastră dragă, fiica comunei, Mariana Gâju!“, ne-a declarat vizibil emoționată, cu o lacrimă în colțul ochiului, învățătoarea Smaranda Vaisteauaei.

Bineîțeles, potrivit învățătoarei, copiii din Cumpăna n-au auzit nici de Moș Nicolae, care e o copie abjectă a lui Crăciun sau Iepurașul de Paște, pentru că, logic, iepurii nu fac ouă.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 1.604 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.