Decizia a stârnit un val de reacții din partea părinților anti-vaccin, care s-au strâns la sediul guvernatorului din New York pentru a protesta.

După începerea anului școlar, părinții au avut un termen de 14 zile pentru vaccinarea copiilor. Cu toate acestea, oamenii au refuzat să-i imunizeze pe cei mici, iar măsurile au fost puse în aplicare conform legii.

Potrivit oficialităților, citate de publicața BuzzFeed News, în școlile publice, private, parohiale, centre de zi și grădinițe, un număr de 26.217 copii nu au fost vaccinați în baza unor excepții emise pe fundamente religioase, înaintate de părinți. Excepțiile au fost eliminate după izbucnirea epidemiei de pojar din cursul verii.

Valul dezinformării despre vaccinuri a avut o influență majoră în decizia pe care mii de părinți au luat-o în refuzul de a-și vaccina copiii. Există un volum foarte mare de dovezi științifice ce demonstrează că vaccinurile funcționează și că nu sunt cauza unor afecțiuni precum autismul.

Imunizarea le oferă celor mici cea mai bună protecție împotriva bolilor serioase ale copilăriei, iar știința este foarte clară și specifică despre faptul că vaccinurile sunt o metodă sigură și eficientă“, a transmis Departamentul de Sănătate din New York, citat de aceeași sursă.

 

(Visited 216 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.