Umor

Copilul magic al Constanței. Deși trăiește un coșmar, Horia Potîr a luat BAC-ul la doar 12 ani

Textul acestui articol nu este o ştire reală, este încadrat la rubrica de satiră şi umor a publicaţiei noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
4 iulie, 2023

După afișarea rezultatelor la Bacalaureat, pe listele de la Constanța a apărut ceea ce, inițial, părea o greșeală, însă era o realitate: Horia Potîr, un copil de numai 12 ani, a luat 10 pe linie la toate probele examenului din acest an.

Un copil precoce, Horia locuiește în comuna Lăndon din județul Constanța și a învățat la Școala de Meșteșuguri și alte Îndeletniciri „Hoguargeanu“. Profesorii au remarcat că micul Potîr este cu mult peste nivelul celorlalți colegi și astfel, copilul a fost înscris la examenul de Bacalaureat. Testul de la Evaluarea Națională l-a luat cu brio încă pe când era în clasa I.

Viața nu a fost și nu este deloc ușoară pentru Horia, băiețelul fiind crescut de un unchi și o mătușă sociopați, care l-au luat în îngrijire după ce părinții săi au fost uciși de un hoț care le intrase noaptea în casă. Deși au trei camere, Horia este ținut într-o debara, unde are un mic pat și o măsuță pe care să-și facă lecțiile. Este subnutrit, miop, iar singurul său prieten este o cucuvea care ba când vine, ba când pleacă.

După aflarea rezultatelor la BAC, Horia a fost înscris la liceul „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, unde a mers în vizită și fost primit cu aplauze de întreg corpul profesoral. Cu toate acestea, Horia va urma cursurile liceului Traian. Mai mult, după ce s-a aflat că este mult prea sărac pentru standardele „Mircea“, băiețelul a fost dat afară și i s-a pus ciungă în păr.

Actualitate