scoalaSăptămâna trecută, același proiect de lege a primit raportul de admitere din partea Comisiei pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport, ceea ce inseamna ca, cel mai probabil, legea va fi adoptata si de Senat.

Conform proiectului de lege, incepand cu anul scolar 2020-2021, numarul de ore petrecute saptamanal la scoala de catre elevii din invatamantul primar va fi limitat la 20 de ore, iar numarul de ore pentru cei ce invata in ciclul gimnazial va fi limitat la 25 de ore pe saptamana. In acelasi timp, liceenii vor petrece la scoala cel mult 30 de ore pe saptamana.

Prin urmare, la gimnaziu vor fi cele mai mari schimbari, fiindca elevii de clasa a V-a au in prezent 26-28 de ore pe saptamana, elevii de clasa a VI-a au 28-30 de ore pe saptamana, elevii de clasa a VII-a au 31-33 de ore, iar clasa a VIII-a are 31-34 ore pe saptamana.

Aceste limite se refera la orele „alocate atat pentru predare si evaluare, cat si pentru invatarea in clasa, asistata de cadrul didactic, a continuturilor predate”.

In prezent, numarul maxim de ore pe care le pot petrece elevii din Romania este stabilit, in functie de nivelul de invatamant, de o serie de planuri-cadru de invatamant, informează www.portalinvatamant.ro.
(Visited 758 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.