CSM nu este de acord cu cererea de revocare a Laurei Codruța Kovesi. Procurorii au motivat decizia și au trimis documentele la Cotroceni.

În urma avizului nefavorabil privind propunerea ministrului justiţiei de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că hotărârea nr. 52 din 27 februarie 2018 a fost motivată şi înaintată decidenţilor pentru a dispune măsurile legale”, transmite CSM.

Astfel, președintele Klaus Iohannis este ultimul pilon decizional ce trebuie să aleagă dacă susține revocarea procurorului șef DNA sau nu.

Ministrul Justiţiei a declarat, luni, că procurorii din CSM au luat o hotărâre rapidă în ceea ce privește cerea de revocare a Laurei Codruța Kovesi, comentând că le este greu să o motiveze:

Va merge (la Preşedinţie -n.r.) imediat ca va fi gata (motivarea -n.r.). Procurorii din Secţia Consiliului Superior al Magistraturii au luat o hotărâre instant, aşa, o rapidă, în câteva minute. În realitate, cred că au fost mai puţin de 10 minute că eram acolo. Eu am făcut afirmaţiile pe care le-am făcut şi pe care mi le menţin. Acum, vă daţi seama că le este greu ca să motiveze contra evidenţei”, a declara Tudorel Toader pentru Antena 3.

 

 

(Visited 124 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.