Constanța

CT BUS a lansat o aplicație mobilă, ca să știți când sosește autobuzul în stație

CT BUS (fostul RATC) a lansat o aplicație ce le va da utilizatorilor informații de la cea mai apropiată stație de autobuz până la cea mai simplă metodă de a ajunge la destinație.

Scris de 
 pe data 
28 ianuarie, 2020

În cadrul unui eveniment de lansare, desfășurat la sediul CT BUS, mai mulți tineri aduși în cadrul proiectului „Constanța, Capitala Tineretului din România“, au testat aplicația.

De asemenea, primarul Decebal Făgădău i-a încurajat pe tineri să vină cu propuneri și sugestii pentru îmbunătățirea continuă a aplicației.

Este o facilitate la care noi lucrăm de multă vreme dar este perfectibilă. De aceea sunteți voi aici, chiar vă rog să vorbiți cu prietenii vostri și să le spuneți că oricând suntem deschiși la critici constructive și orice sugestie pe care o aveți este foarte importantă pentru că voi sunteți utilizatorii”, a declarat și directorul CT BUS, Bogdan Niță.

Aplicația CT BUS este concepută pentru a face transportul public ușor de utilizat, atât în municipiul Constanța cât și în stațiunea Mamaia și oferă toate informațiile necesare pentru a ajunge la destinația propusă:

• Când vine următorul autobuz?
• Care este cea mai apropiată stație de autobuz?
• Care este cea mai simplă și rapidă modalitate de a ajunge la destinație?

De asemenea, utilizatorii vor mai putea să verifice timpul de așteptare în stație pentru linia aleasă sau să vizualizeze ruta, poziția reală a autobuzului ce urmează să sosească în stație, cât și numărului acestuia.

Alte funcții implementapte mai permit:

• Identificarea tuturor stațiilor din imediata apropiere printr-un sistem interactiv de hărți ce detectează locația utilizatorului, cele mai apropiate stații de autobuz și toate autobuzele ce trec prin fiecare stație (cu timpul de așteptare aferent);
• Instrucțiuni de călătorie pas cu pas, cu îndrumare în timp real, din punctul A în punctul B;
• Cele mai recente notificări: schimbare de direcție, traseu închis sau dificultăți în trafic. Aplicația ajută și la găsirea unei rute alternative;
• Posibilitatea salvării locațiilor în secțiunea ,,Favorite’’;
• Achiziționarea biletelor de transport public prin SMS;
• Vizualizarea tuturor instrucțiunilor și în limba engleză.

CT BUS roagă călătorii să transmită orice sugestie cu privire la funcționarea aplicației, astfel încât aceasta să poată fi îmbunătățită.

Aplicația CT BUS este disponibilă pentru Android și IOS, cât și în versiunea web.

 

Actualitate