Actualitate

Cuiva i-a intrat sfântul morcov… Teodosie se jură că „rămâne în deplină ascultare” față de Patriarhul Daniel și BOR

sursa: mediafax.ro
Scris de 
 pe data 
12 februarie, 2024

După ce Biserica Ortodoxă Română a anunțat că îl va aduce Teodosie la judecata Sinodului pentru răzvrătire și indisciplină, ierarhul Tomisului bate în retragere. Printr-un comunicat, el se jură că nu voia să scoată lumea în stradă împotriva Preafericitului Daniel care îi refuză solicitarea de a ridica Arhiepiscopia Tomisului la grad de Mitropolie.

„Arhiepiscopia Tomisului mulţumeşte organizatorilor pentru că au dat curs rugăminţii şi îndemnului părintesc al Înaltpreasfinţitului Teodosie de a renunţa la marş şi de a i se alătura ierarhului Tomisului în rugăciune la hramul bisericii «Sfântul Sfinţit Mucenic Haralambie» din Constanţa. Prezenţa lor alături de soborul de arhierei a oferit mai multă solemnitate evenimentului care s-a desfăşurat în cele mai bune condiţii şi a evitat, măcar în parte, interpretările insinuante menite să devieze atenţia publică de pe un demers în interesul restabilirii adevărului privind Mitropolia Tomisului pe o presupusă «răzvrătire» a Înaltpreasfinţitului Părinte Teodosie. Subliniem din nou faptul că Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu a ştiut de miting până la apariţia ştirii transmise de organizatori în mediul online. În legătură cu aceasta, Arhiepiscopia Tomisului a emis comunicatul din 8.02.2024”, se arată într-un comunicat remis de către Arhiepiscopia Tomisului.

De asemenea, IPS Teodosie spune că „rămâne în deplină ascultare” față de patriarhul Daniel și BOR, dar amenință voalat că va continua toate demersurile pentru a obține ce își dorește, adică el să de devină Mitropolitul Tomisului și apoi conducătorul Bisericii Ortodoxe Române.

„Aşa cum a subliniat în toate ocaziile, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie rămâne în deplină ascultare faţă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi faţă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Considerăm nepotrivite şi lipsite de temei zbaterile diferitelor cercuri de influenţă nebisericeşti de a stârni un conflict între Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Tomisului. În ciuda tuturor eforturilor de a se trece în umbră şi eventual, în uitare, un adevăr atât de important pentru Biserica Ortodoxă Română şi pentru neamul pe care îl păstoreşte precum dreptul istoric al mitropoliei Tomisului, Arhiepiscopia Tomisului, în calitatea ei de unică succesoare a acestui tron păstoresc, nu va înceta să îşi exercite atribuţiile, în limitele statutare şi regulamentare, pentru a oferi tuturor, oricând şi pretutindeni, argumentaţia atât de bogată a propriei descendenţe”, a mai precizat Arhiepiscopia Tomisului.

Actualitate